top of page

Gezond worden? Herprogrammeer je brains!


 

We zijn tegenwoordig druk bezig met de zoektocht naar gezondheid via gezonde voeding en gezonde leefstijl via internet vind je talrijke info over superfoods, gezonde recepten en diëten zoals paleo en dergelijke.. Ik zie in mijn praktijk dat alleen al de verandering van je voedingspatroon mooi kan bijdragen aan je beter voelen en ook aan een mooiere gezonde huid. De aanhouder wint, zeggen we wel, want het is niet altijd makkelijk om alleen nog maar voeding klaar te maken dat vers, puur en zonder allerlei kunstmatige stoffen is. Toch is het zeker mogelijk, het duurt wellicht wat langer om dit goed onder de knie te krijgen, en lekker kan het zeker ook zijn! Een ander punt waar we naar op zoek zijn is geluk, happiness, rust en een goed leven in balans met jezelf en met mensen om je heen. Juist de zoektocht naar dit alles kan al stress opleveren en (teveel) stress kan dan weer killing zijn voor het bereiken van jouw droom: een gezondheid en mooi leven.

Ook je brains / mind ofwel je denken draagt bij aan je gezondheid of liever aan het niet lekker in je vel zitten. Zie maar eens een dag door te brengen zonder negatieve gedachten over jezelf of over anderen. De hersenen weten het steeds weer voor elkaar te krijgen allerlei ongezonde gedachten naar voren te brengen. Je bent dan duidelijk diep in je onderbewuste geprogrammeerd op 'negatief'. Meestal negatief over jezelf: je bent niet goed genoeg, je kan dit of dat niet, je bent het niet waard etc.

Dit euvel hoor en zie ik dagelijks bij mensen die tobben met hun gezondheid ondanks een gezonde leefstijl zonder al te veel stress. Mogelijk is hun onderbewuste zodanig negatief dat er 'geen redden meer aan is'.... Wat dan? Herprogrammeren kan een goede oplossing zijn. Dit is al lang bekend binnen NLP therapie ofwel Neurolinguïstisch programmeren. Dus als je hulp wilt krijgen je gedachten om te keren tot iets positiefs, kan je aan deen NLP coach denken. Blijf jij dus ook hangen in het niet vooruitkomen in je gezondheid, blijf dan niet tobben en hangen in deze negatieve spiraal... durf de stap te zetten eruit te breken: je hebt niets te verliezen (behalve de negatieve gedachten) en er valt heel veel te winnen: namelijk liefde voor en vrede in jezelf.

Gisteren vond ik een mooie youtube meditatie die op positief herprogrammeren van je onderbewuste is gebaseerd. https://www.youtube.com/watch?v=O5R6zrrg5Xo (en skip na 3 seconden wel snel even de hinderlijke advertentie weg).

Voorwaarden voor deze meditatie: neem de tijd (deze duurt 2 uur), je kan Engels verstaan èn je staat open voor verandering. Meer hoef je niet te doen. Ik kan je deze meditatie zeker aanraden, liefst zo vaak mogelijk zoals dagelijks 1-2 uur... loop daarbij eens op blote voeten, maak daardoor contact met de aarde en neem de positieve gedachten die aangereikt worden in je op! Als je het kan afluisteren tijdens een lange wandeling met je koptelefoon op, dan is dat misschien nog leuker... zie je ook nog wat van de natuur.

Herken je dit verhaal of heb jij ook chronische huidproblemen waar je maar niet van af komt? Ik vind het leuk om een reactie op deze blog te ontvangen met jouw ervaring en of feedback.

PS. Wil je mijn blog delen in jouw netwerk, zodat ook andere mensen met huidproblemen dit kunnen lezen?? Je kan dit heel eenvoudig delen door op een van onderstaande knoppen te klikken. Veel dank hiervoor!

“Een gezonde huid van buiten en van binnenuit!'

Namaste

Marcelline Goyen Huidtherapeut BHS & darmtherapeut

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page