top of page
 
 
 
Cynthia van Schendel
Book 'terug naar beter' - Cynthia van Schendel
 
TERUG NAAR BETER
door:
Cynthia van Schendel

Wie ben ik?

Sinds 1999 ben ik werkzaam als huidtherapeut. Daarvoor werkte ik als verpleegkundige. Toen ik mij in 2014 realiseerde dat ik me meer met de oorzaak van ziekten wilde bezighouden ging ik mij omscholen tot orthomoleculair- en darmtherapeut. Net als Marcelline richt ik mij ook op de wetenschap. Mijn kennis geef ik door middels bijscholingen aan paramedici. Voor meer informatie over mij en mijn therapie kijk je op de website www.medipraxis.org of bij CONTACT

 

Passie voor kruiden, natuur en ecodorp

De natuur gaat mij aan het hart, net als de belangstelling voor een gezonde leefstijl en het gebruik van kruiden, ik noem mezelf dan ook wel eens als grapje 'het kruidenvrouwtje'. Omdat ik graag ecologisch verantwoord wilde gaan wonen kwam ik in 2016 op het idee om een ecodorp te starten. Na een oproep op Facebook en een advertentie op de website van ‘De Omslag’, bleken meer mensen in de omgeving van Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard met hetzelfde idee rond te lopen. Inmiddels is medio 2023 de bouw van de eerste huizen in volle gang. 

 

Boek: Terug naar Beter

In 2017 publiceerde ik mijn eerste boek 'Terug naar Beter'. Dit is een boek met veel wetenschappelijke informatie over alles wat met kanker te maken heeft. Het geeft beproefde adviezen over wat je ZELF kunt doen om bij te dragen aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid wanneer je kanker hebt. Het is geschikt voor mensen die zowel regulier als 100% natuurlijk behandeld willen worden. De adviezen zijn er op gericht om je zelfgenezend vermogen te optimaliseren. 

Al meer dan een kwart eeuw werk ik als paramedicus met kankerpatiënten en houd ik wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van oncologie nauwlettend in de gaten. In mijn boek beschrijf ik onderwerpen zoals yoga, mindfulness, geneeskrachtige visualisaties, een geneeskrachtig voedingspatroon, communicatietips, het uiten van emoties, een positief denkpatroon, de werking en bijwerkingen van chemotherapie, bestraling en immunotherapie. Het is een boek dat gericht is op de praktijk. Beetje bij beetje ga je het geleerde in de praktijk brengen. Het is een positief en tegelijkertijd realistisch geschreven boek waar iemand met de diagnose kanker veel steun uit kan halen.

 

 

 

 

 

 

 


 

Heb je een vraag over jouw huidprobleem en/of mijn boek, dan mag je mij altijd via het CONTACTFORMULIER onderaan de pagina benaderen voor advies. We kunnen dan samen bekijken of ik met je mee kan denken en je helpen in het begeleiden naar herstel.

 

 

Mocht je mijn boek direct willen bestellen: KLIK HIER VOOR DE WEBSHOP. 

Cynthia van Schendel

Huidtherapeut

KP kwaliteitsregister Paramedici
Praktijk Medipraxis Dordrecht - gezond van binnen en buiten
Boek 'Terug naar Beter' - Cynthia van Schendel
bottom of page