top of page
Huidtherapie Haaften

Recepten voor een gezonde lunch

 
Paleo LUNCH Recepten
 
“Op weg naar een gezonde huid van buiten en binnenuit”

PALEO LUNCH MET GROENTEN WOK EN OERBROOD

January 06, 2016

Voor wie?

Een lunch voor lekkerbekken die geen gluten, koolhydraten en zuivel willen of mogen. In principe kan dit bij elk huidtype, mits je niet allergisch bent voor een van de groenten of andere ingrediënten. .

 

Wat heb je nodig p.p.?

 • groenenmix (eventueel van de vorige dag, kort gestoomd)

 • kruiden, peper en Keltisch zeezout  naar smaak

 • als garnering olie bijv hennepolie, walnoot olie, koolzaadolie, lijnzaadolie (LET OP: NIET VERWARMEN)

 • sesamzaadjes als garnering

 • Fairtrade pepermix (zie recepten lunch)

 • kokosboter voor het besmeren van het brood en voor het wokken

 • 2 sneetjes oerbrood, besmeren met kokosboter en pepermix

 

Hoe maak je het?

Stoom de groenten kort (± 5 min.) en bak ze daarna kort in een (stalen) wok met kokosolie en voeg er kruiden toe naar smaak. Bij het opdienen van de groenten giet je er nog pure olie naar smaak overheen en strooi er sesamzaadjes over.

PALEO OERBROOD

January 07, 2016

Dit recept vond ik op internet van Marinka http://www.eetpaleo.nl/ontbijt/oerbrood en ik heb het al een paar keer gemaakt en met groot  succes! Het is heel machtig brood en ik snij dan ook dunne plakjes die ik vervolgens per portie (2 plakjes voor mij) in de diepvries doe. Het opwarmen van een paar plakjes kan nog a la minute als je bijv de soep opwarmt voor de lunch. Ik leg de plakjes dan op de pannendeksel. ;-)

*) De eerste keer dat ik het oerbrood maakte vergat ik de kokosolie toe te voegen. Sindsdien doe ik dat er zelf niet bij en dat gaat perfect. Dus de 100 ml kokosolie is naar eigen smaak toe te voegen of juist weg te laten. Liever smeer ik wat kokosboter of roomboter op een sneetje met beetje peper-zout mix van Fairtrade.

 

VARIATIES: Je kan ook variëren met ingrediënten en kruiden. De mix aan zaden kan eindeloos gevarieerd worden, meer lijnzaad of juist geen pompoenpitten maar andere zaden, wel of geen noten, banaan of ander fruitstukjes etc. Qua kruiden: denk bijv aan kerrie, of zongedroogde tomaatjes of olijven, of gember, krenten etc. Durf creatief te zijn. Uiteraard zal de ingrediëntenkeuze mee bepalen of je dit brood bij het ontbijt of bij lunch / diner serveert. Hoewel ik oerbrood met cranberry/vijg/dadel ook rustig bij een kopje soep eet.  

Voor wie?

Een snel ontbijt voor lekkerbekken die geen gluten, koolhydraten en zuivel willen of mogen. In principe kan dit bij elk huidtype, mits je niet allergisch bent voor ei, noten en vooral hazelnoten! Vervang gerust de noten voor andere noten en doe dat ook bij de zaden als je iets niet in huis hebt. .

Wat heb je nodig p.p.?

 • 100g zonnebloempitten

 • 100g pompoenpitten

 • 100g sesamzaad

 • 100g lijnzaad

 • 50g amandelen

 • 50g hazelnoten

 • 5 eieren

 • 100 ml kokosolie (optioneel *) zie hier boven uitgelegd, het hoeft dus niet)

 • ½ tl zout, liefst Keltisch zeezout of gewoon zeezout

 

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius. Bekleed een broodvorm met bakpapier.

 2. Combineer alle ingrediënten in een kom, roer goed door elkaar.

 3. Schenk het beslag in de broodvorm en bak het in 60 minuten goudbruin en gaar.

 4. Laat het oerbrood ten minste 30 minuten afkoelen voor je het in plakken snijdt.

 

 

MIJN FAVORIETE PEPERMIX

January 07, 2016

Wat heb je nodig?

Al jaren is mijn favoriete pepermix die van Fairtrade, bij wereldwinkels en AH te koop en inmiddels zijn vrienden en familie ook al verslaafd aan dit heerlijke mengsel.

NB Jammer dat je steeds een nieuwe verpakking moet kopen, de molen blijft namelijk perfect malen. Dus je kan er later ook andere kruiden in doen zodat je de molen hergebruikt.   

 

Waar gebruik je dit bij?

Nou.... werkelijk bij bijna alles, over gebakken zoete aardappeltjes, groetnen, over de salade, op je oerbrood, op een papje van avocado, en ga zo maar door! Pas op... je kan er verslaafd aan worden! ;-)

 

 

Please reload

bottom of page