top of page
Huidtherapie Haaften

Recepten voor gezonde dranken

 
Paleo DRANKEN Recepten
 
“Op weg naar een gezonde huid van buiten en binnenuit”

 

Water voor de huid:

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en het is gezond en goed om dagelijks voldoende - liefst gezuiverd - water te drinken. Vocht krijg je ook binnen via voeding zoals groenten en fruit.

Wat is nu gezond en hoeveel? Daar verschillen de meningen nogal over. Feit is dat - wanneer je te weinig drinkt - je amper hoeft te plassen en de urine donkerder is en sterker ruikt. Weinig plassen kan ook komen omdat je veel zweet zoals bij sport en hoge temperaturen en daardoor veel vocht verliest. Teveel vocht drinken zoals water (> 2-3 liter per dag) kan onder normale omstandigheden schadelijk zijn, omdat je dan via de urine teveel belangrijke mineralen en zouten verliest. Dus zoek een gezonde balans waarbij je water afwisselt met kruidenthee en af en toe koffie.

 

Droge huid:

Een te droge huid kan te maken hebben met te weinig drinken, maar ook met de conditie van de huid zelf. Is deze bijvoorbeeld te arm aan natuurlijke vetten, dan verliest de huid hierdoor makkelijker vocht en wordt het droger. Ook kan de huid een tekort hebben aan stoffen zoals hyaluronzuur, dat water aan zich bindt zodat vocht in de huid blijft.

 

Water op de huid schadelijk of goed?

Te vaak, te warm en te lang douchen, al dan niet in combinatie met het gebruik van zepen en douchegels, kunnen bijdragen aan het uitdrogen van de huid, de afname van de natuurlijke huidvetten èn een verstoring van de zuurgraad pH van de huid. Kortom wees mild met water, drink voldoende en behandel je huid met zorg.

CITROEN + VERSE MUNT WATER

January 06, 2016

Voor wie?

Voor iedereen die graag water wil – leren – drinken maar moeite heeft met gewoon water. Water kan je heel eenvoudig op smaak maken met natuurlijke ingrediënten zoals met schijfjes citroen of sinaasappel, verse munt, aardbeien en andere fruitsoorten. Mijn favoriete zomerdrank is een mix van schijfjes citroen en verse munt.

 

Wat heb je nodig?

  • verse munt (liefst biologisch)

  • verse citroen liefst biologisch)

  • water

 

Hoe maak je het?

Boen de citroen goed schoon, zeker als deze niet biologisch is, schijfjes snijden en in een glazen waterkan doen, samen met schoongespoelde verse munt takjes. Een paar uur laten staan en het is op smaak om te drinken. Je kan de stukjes en takjes best nog 1 of 2 keer gebruiken voor navulling.

 

AYURVEDISCHE GEMBERTHEE

January 06, 2016

Voor wie?

Gember is heel geneeskrachtig, verwarmend, geeft energie en versterkt het immuunsysteem. De smaak vindt niet iedereen lekker maar met wat honing en citroen kan het wellicht makkellijker worden gedronken.

 

Wat heb je nodig?

  • verse gember stukjes of geraspt (liefst biologisch)

  • verse citroensap en rasp (liefst biologisch)

  • honing naar smaak

  • theezakje of thee-ei voor de ingrediënten

  • kokend water

 

Hoe maak je het?

Boen de citroen goed schoon, zeker als deze niet biologisch is, rasp wat schil en pers sap eruit. Rasp gember en doe alles in het thee-ei of theezakje. Kokend water in de theepot met de kruiden. Een paar minuten  laten staan en het is op smaak om te drinken, al dan niet aangelengd met een beetje honing.

 

OPTIONEEL:  Als je je immuunsysteem een extra boost wilt geven, bijvoorbeeld bij een verkoudheid of vermoeidheid, kan je ook nog verse curcuma (geelwortel) geraspt eraan toevoegen en eventueel zwarte peper. Of je voegt wat kaneelpoeder toe om de smaak naar eigen wens aan te passen.

 

Please reload

bottom of page