top of page
Huidtherapie Haaften

Tips gezonde Boeken

 
Tips voor interessante boeken
“Op weg naar een gezonde huid van buiten en binnenuit”

 

De Poepdokter: gezond van mond tot kont

Door Nienke Tode-Gottenbos

NIEUW-NIEUW 5-2016: In je darmen leven miljarden bacteriën. Die hebben niet alleen invloed op jou – jij ook op hen! Je darmflora is belangrijk voor je hele gezondheid. En als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou. In dit ‘luchtige’ boek over de darmen en de darmflora lees je hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt.

 

Het boek is geschreven door collega darmtherapeute Nienke! Zelfs RTL Late night en veel media besteedden bij het uitbrengen van dit leuke boek veel aandacht hieraan en terecht! Want we mogen best gewoon kunnen praten over onze stoelgang, vooral omdat een goede stoelgang zo belangrijk is voor onze gezondheid!

Hormoon Balans

Barbara Havenith en Ralph Moorman

NIEUW: 10-2015: Gyneacologe Barbara Havenith heeft samen met ‘Hormoonfactor’ Ralph Moorman een speciaal boek geschreven over de rol van hormonen bij vrouwen, zoals bij PMS, overgang, acne, en tal van andere invloeden die hormonen bij vrouwen teweeg kunnen brengen.

 

Persoonlijk denk ik dat dit boek voor heel veel vrouwen een eye-opener kan zijn, dankzij de inbreng van deze twee toppers met hun kennis op het gebied van vrouwen, hormonen en gezond(-er) leven.  

Met de hulp van de Kosmos

MIJN FAVORIET! Een geweldig leuk boek - gebaseerd op The Secret - om te leren hoe je jouw dromen kunt laten uitkomen en waarom het wel of juist niet werkt. De schrijver van dit boek legt op humoristische wijze en ook serieus uit hoe je met de hulp van de kosmos, of je beschermengel, geholpen kunt worden op weg naar het leven dat je wilt leven. Het kan je helpen op momenten dat je even niet meer weet hoe nu verder en zet je aan het denken over wat je nou werkelijk wilt.

Ik lees het geregeld en blijf het mijn meest inspirerende werkboek vinden. Het boek lees je in een lange avond uit en zal je voorgoed kunnen veranderen, gewoon door te durven 'vragen'.

De Mooie Voedsel Machine

Giula Enders

In maart 2015 kwam dit mooie boek in Nederland uit, geschreven door Giula Enders die tijdens haar studie geneeskunde op zoek is gegaan naar het functioneren van de darm en wat er allemaal mis kan gaan. Een mooi uitgebreid informatief boek over darmen, poep en wat als het niet zo lekker gaat hiermee! Wil je je hier in verdiepen, dan is dit boek een leuke aanrader!

Gluten-, tarwe- & zuivelvrij genieten

Nicola Graimes, 2007

Dit is het eerste boek dat ik jaren geleden vond over koken zonder gluten, zuivel en tarwe, de 'boosdoeners' van veel huidproblemen en andere fysieke en mentale klachten. Inmiddels is het boek niet meer verkrijgbaar, hooguit soms bij bol.com tweedehands. Nog steeds een favoriet bij mij. Gelukkig zijn er nu veel blogs en websites over dit thema op internet te vinden, maar in je boekenkast misstaat dit exemplaar zeker niet! Aanrader!

De Oerspronkelijke keuken

Yvonne van Stigt en Lisette Rovers

Ik ben een groot fan van het Paleo dieet, omdat dit mijzelf en veel van mijn patiënten en vrienden goed doet! Het dieet zorgt er automatisch voor dat je minder of geen kant-en-klaar producten meer gaat eten, kiest voor vers en veel groente en de granen en zuivel zoveel mogelijk elimineert. Gezonder kan haast niet! Ze hebben ook de recepten gesplitst verschillende mate van oervoeding, mild paleo, basis oervoeding, koolhydraatarm (om gewicht te verliezen, en de vegetarische oervoeding. Makkelijk te lezen, heldere uitleg en leuke recepten.

Zie ook hun eerste boek: OERgondisch genieten.

Oergondisch genieten

Yvonne van Stigt en Ria Penders

Het eerste boek dat ik kocht over het Paleo dieet, was dit boek. Inspirerend en met een heldere uitleg over waarom het Paleo dieet goed kan werken om je gezondheid te verbeteren.

 

Geen gluten? Geen zuivel? Minder koolhydraten? Gezonde vetten? Puur en onbewerkt eten? Al deze grote voedingstrends komen samen in het boek ‘Oergondisch genieten’. Eten zoals in de oertijd maakt vrijwel elk dieet overbodig. Dit voedingspatroon voorkomt en geneest vervelende kwalen zoals overgewicht, voedingsallergieën, een opgeblazen gevoel, huidproblemen, snoepdrang en verstopping.

Brood buik

William Davis

Al jaren wist ik, mede door tal van complementaire opleidingen en uit ervaring in de praktijk, dat brood en granen vaak veel ellende kunnen veroorzaken. Niet alleen in gezondheidsproblemen maar juist ook bij huidklachten zoals eczeem en acne. Het lezen van dit boek Brood Buik was heel verhelderend en heeft mij nog duidelijker geleerd waarom granen in het algemeen en gluten specifiek zo belastend voor het lichaam kunnen zijn. Zelfs voor mensen die er niet allergisch of intolerant voor zijn. Juist gluten heeft veel nare effecten op de kwaliteit van de darmwand.

Noot: De schrijfstijl is wat mij betreft erg Amerikaans, langdradig en de schrijver valt nogal veel in herhaling. Dit neemt niet weg dat zijn boodschap heel duidelijk en helder is. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over gezonde voeding en waarom minder (of geen brood) helemaal niet zo verkeerd hoeft te zijn.

De Hormoon Factor

Ralph Moorman

Dit boek, geschreven door Ralph Moorman, geeft een heldere uitleg over de invloed van verschillende hormonen op je lichaam en eventuele verstoringen zoals vermoeidheid, overgang, overgewicht, huidproblemen etc. Ik vind het een heel makkelijk leesbaar en vooral verhelderend boek over de hormoonhuishouding. Een "must have" als je je verdiept in voeding en gezondheid.

 

Verkeerde leefgewoontes verstoren de balans van zeker negen verschillende hormonen, met overgewicht als gevolg. Geen enkel dieet houdt hier rekening mee. Moorman ontwikkelde op basis van de nieuwste medische inzichten een fitness- en voedingsprogramma dat het hormonale systeem over de hele linie op natuurlijke wijze in evenwicht brengt. Vervolgens smelt het overtollige vet weg zonder ooit weer terug te komen!

De Boodschappen Coach

Ralph Moorman

Een leuk en heel handig boekje met tips tijdens het struinen in de supermarkt. Hoe koop je verstandig en gezonde voeding, waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen van consumenten en hoe worden we door de fabrikanten vaak voor de gek gehouden? Vooral als je net begint met 'gezond-er" leven en eten zijn er veel dingen die je niet weet maar wel hoort te weten.

In De Boodschappencoach - Het beste uit de supermarkt vertelt Ralph Moorman hoe je producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.
 

Dus wat mij betreft een heel handig boek voor beginners op weg naar een gezond(-er) leven.

Het Energie Herstelplan

Marijke de Waal-Malefijt en Tanja Visser

Marijke de Waal Malefijt heb ik leren kennen tijdens mijn darmtherapie opleiding en zij is een vakvrouw in hart en nieren, waanzinnig deskundig op gebied van voeding. Het boek is leerzaam en mijns inziens meer voor de gevorderden die belangstelling hebben voor puur natuurlijke voeding.

Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser (beiden natuurdiëtist) leren ons een bijzondere manier van koken, waarbij 'smakelijk' gecombineerd wordt met 'conditieverbetering'.

Het Energie Herstelplan geeft iedereen de mogelijkheid om door 'geneeskrachtig koken' zelf zijn conditie te verbeteren. Iedereen kan zelf leren waarnemen en ervaren wat goed of slecht voor hem is, Je kunt merken dat geneeskrachtig koken uiteindelijk niets anders is dan weer contact krijgen met je persoonlijke, gezonde en natuurlijke informatiebron: jijzelf.

Please reload

bottom of page