top of page
 
 
 
De huid-darmconnectie boeken foto studio

Boeken bestellen?

De 8e druk van 'De huid-darm connectie is binnen (10-2023)

NIEUW: De wonderlijke samenwerking tussen huid & darm' is uit (7-2023) 

 
Het boek "De huid-darm connectie" (4-2019):
De 8e druk (10-2023) is nu te bestellen!
 

In 632 bladzijden wordt in dit 'lijvige' boek (1.197 gram) de reis beschreven door alle lagen van de huid op weg naar de darmen en terug. Hierin komen vele onderwerpen aan bod zoals de huid parameters, huidfuncties, de tight junctions (cel verbindingen) in de huid, het belang van een correcte huid pH, de sebogenese (geboorte talg), huid enzymen, afweer o.a. antimicrobiële peptiden (AMP's), het microbioom en het immuunsysteem van zowel de huid als de darmen. En natuurlijk de continue interactie tussen de huid en de darmen, geholpen door onze microbiota en beïnvloed door o.a. de pH, enzymen, communicatie, ons immuunsysteem, leefstijl (stress), voeding en pre- en probiotica. Het boek biedt vele nieuwe inzichten, alles wetenschappelijk onderbouwd. 

De volledige inhoudsopgave van mijn boek is hier in een PDF te zien.   


 

Mocht je mijn 1e of 2e boek 'De wonderlijke samenwerking tussen huid & darm' (2023) willen bestellen: KLIK DAN HIER om naar de webshop te gaan.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het boek 'De huid-darm connectie(632 blz. en 1.197 gram) kost € 89,95 (inclusief BTW en exclusief verzendkosten).
 

Het boek 'De wonderlijke samenwerking tussen huid & darm' (340 blz. en 600 gram) kost € 34,50 (inclusief BTW en exclusief verzendkosten).

 

 

Marcelline Goyen,

Huidtherapeut

 

De huid-darmconnectie boeken foto studio
bottom of page