top of page
 
 
 
De huid-darmconnectie boeken foto studio

Boek bestellen?

De 8e druk is binnen (10-2023)

 
Inhoudsopgave
Boek "De huid-darm connectie" (4-2019)

In 632 bladzijden wordt in dit 'lijvige'boek (1.197 gram) de reis beschreven door alle lagen van de huid op weg naar de darmen en terug. Hierin komen vele onderwerpen aan bod zoals de huid parameters, huidfuncties, de tight junctions (cel verbindingen) in de huid, het belang van een correcte huid pH, de sebogenese (geboorte talg), huid enzymen, afweer o.a. antimicrobiële peptiden (AMPs), het microbioom en het immuunsysteem van zowel de huid als de darmen. En natuurlijk de continue interactie tussen de huid en de darmen, geholpen door onze microbiota en beïnvloed door o.a. de pH, enzymen, communicatie, ons immuunsysteem, leefstijl (stress), voeding en pre- en probiotica. Het boek biedt vele nieuwe inzichten, alles wetenschappelijk onderbouwd.

 

'Een gewichtig boek van 1,197 gram'..... Voor degene die zich afvraagt waarom ik het gewicht van dit boek vermeldt: dit gewicht komt ongeveer overeen met het gemiddelde gewicht van ons microbioom ofwel al onze micro-organismen die we bij ons dragen. Zodra je dit boek vasthoudt, dan kan je 'voelen' hoeveel ons microbioom ongeveer weegt! 

 

Klik hier voor de volledige inhoudsopgave"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorwoord door Ron Legerstee, RN, MSc:

"Het boek 'De huid-darm connectie' door Marcelline Goyen is letterlijk een lijvig werk geworden. Niet alleen vanwege het grote aantal bladzijden. En ook niet alleen vanwege het grote aantal wetenschappelijke publicaties dat is gebruikt om de tekst te verantwoorden. Het is ook ‘lijvig’ omdat het gaat over het menselijk lichaam. Zeer uitgebreid en met gretigheid beschrijft Goyen hoe het oppervlak van het menselijk lichaam is toegerust om te interacteren met haar omgeving. Ze maakt deze interactie ook begrijpelijk en logisch. En het ís natuurlijk ook (bio-)logisch dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn tussen twee zeer grote oppervlakken van interactie met de omgeving: de huid en de darm. Dit werk zal bij menig lezer tot nieuwe inzichten leiden en voor menig andere lezer een permanent naslagwerk zijn". 

 

Mocht je mijn boek willen bestellen: KLIK DAN HIER om naar de webshop te gaan.

Marcelline Goyen,

Huidtherapeut

INHOUDSOPGAVE Boek De huid-darm connectie'- Marcelline Goyen (2019)
De huid-darmconnectie boeken foto studio
bottom of page