top of page

Hoe bereik jij een mooie gezonde huid?


De zon schijnt, volgens mij is het vandaag de mooiste zachte warme zondagochtend van dit jaar, het werd tijd wat mij betreft. Vandaag neem ik lekker vrij en ga ik genieten van de vogelgeluiden buiten, mijn trouwe viervoeter van 17 jaar: d'ouwe Bobby, en de nieuwste Happinez met inspirerende verhalen en een heerlijk kopje thee. Voordat ik daarmee ga beginnen schrijf ik nog even een nieuwsbrief over mijn visie hoe we op weg kunnen gaan naar een mooiere huid! En ik wens jullie een fijne zondag en een mooie zomer.

Degene die mij kent weet inmiddels vast dat ik in mijn praktijk mensen op weg help met huidklachten, mede op basis van voedingsadviezen en eventueel aanvullende darmtherapie. En weet je ook waarom ik dat doe? Omdat ik weet dat de huid 'gevoed' wordt door gezonde voeding en gezonde darmen!

Het wordt gelukkig ook in de wetenschap en eindelijk ook bij steeds meer artsen duidelijk dat voeding 'de motor is van ons lichaam'! Wat je 'er in stopt via je mond en uiteindelijk eruit komt via je kont' heeft via ons ingenieuze spijsverteringskanaal effect op ons lichaam en we hebben dit nodig. In een gezond lichaam wordt de voeding normaal verteerd en voedingstoffen opgenomen. De rest verlaat met vezels ons lichaam via de poep.

Een belangrijke bijdrage in dit proces wordt geleverd door de ± 1,5 kg aan levende micro-organismen (met name bacteriën) die wij bij ons dragen. De helft van onze poep bestaat zelfs uit micro-organismen. En deze 'beestjes' hebben ook behoefte aan voeding, de ene soort eet meer koolhydraten, de ander eiwitten en sommigen voeden zich juist met vetten. Dus wat je er in stopt draagt bij aan de samenstelling van deze microben in de darmen. Een verkeerde of minder gevarieerde samenstelling kan problemen gaan geven. Het blijkt zelfs dat obesitas, mentale stoornissen zoals depressie en tal van andere aandoeningen een relatie hebben met een verstoorde microben samenstelling in de darmen. We hebben nog veel te leren hierover en mijn les heb ik zelf al jaren geleden geleerd: stap voor stap werken aan een gezonder voedingspatroon is het begin van de weg naar een gezond lichaam en een gezonde huid. Op mijn website vindt je meer informatie zoals recepten en mijn BLOGS.

Wat ik mij ook meer en meer realiseer is dat we in deze tijd niet mogen vergeten wie we zijn, waar we voor staan, wat we willen betekenen in deze wereld voor elkaar en hoe we gelukkig en tevreden kunnen zijn, vooral eerst met onszelf. Want je kan nog zo gezond leven en zo gezond eten, als je niet goed in je hart en in je hoofd zit, dan zal de gezonde voeding en leefstijl niet bereiken wat jij zou willen.

Dus mijn advies is:

"Voor een mooie gezonde huid begin je met liefde voor jezelf!"

Namaste,

Marcelline Goyen

huidtherapeut & darmtherapeut

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page