top of page
Huidtherapie darmtherapie huid darm
 
Diagnostiek ofwel "meten is weten"
 
“Op weg naar een gezonde huid van buiten en binnenuit”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dé expert praktijk voor mensen met chronische huid- en darmklachten!

 

Om te kunnen starten met de behandeling van huidproblemen die in relatie staan met het niet goed functioneren van darmen en/of spijsvertering is een grondig vooronderzoek door o.a. een uitgebreide anamnese en aanvullend ontlastingonderzoek nodig. Op basis van dit vooronderzoek kan dan een behandelplan opgesteld worden.

Huid-armtherapie Compact traject: Bij milde huidklachten kan het vaak volstaan om via het ontlastingsonderzoek alleen naar de microbiota (bacteriën en schimmels) in de darmen te kijken. Aan de hand van de uitslag van dit ontlastingonderzoek wordt o.a. een dieet voorgesteld en indien nodig aanvullende supplementen en/of prebiotica en probiotica.

  • Microbiologische analyse van de aerobe en anaerobe hoofdkiemen en ook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.) in de ontlasting.

  • Indicaties: voor algemeen gezondheidsvoorzorg, ter controle van het verloop, bij gastro-intestinale ziekten, bij storingen van het immuunsysteem, allergieën, gevoeligheid voor infecties etc.), ter controle na een antibioticakuur, ter beoordeling van voedingsgewoonten, ter verduidelijking van een dysbiose in de darm

 

Huid-darmtherapie Chronisch traject: Wanneer de huid- en darmklachten ernstiger zijn zoals bij eczeem, rosacea en ernstige acne is het raadzaam om een uitgebreider ontlastingonderzoek te doen waarbij naast de darm microbiota ook gekeken wordt naar spijsverteringsproblemen, indicaties voor allergie, leaky gut, ontstekingen en de kwaliteit van het slijmvlies in de darmen.

  • Microbiologische analyse van de aerobe en anaerobe hoofdkiemen en ook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.), als ook de kwantitatieve bepaling van de gistingsresiduen. Bovendien worden bepaalt: α-1-antitripsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretoir IgA.

  • Indicaties: voor algemeen gezondheidsvoorzorg, ter controle van het verloop van het verloop bij gastro-intestinale aandoeningen, bij storingen van het immuunsysteem (allergieën, gevoeligheid voor infecties, etc.), ter controle na een antibioticakuur, ter beoordeling van voedingsgewoonten, ter verduidelijking van een dysbiose in de darm.

Overige onderzoeken: Afhankelijk van de klachten kan het nodig zijn om extra aanvullend onderzoek te laten verrichten zoals naar de aanwezigheid van parasieten, glutenintolerantie, histamine overgevoeligheid, lactose intolerantie etc. De kosten voor deze extra onderzoeken zullen naast het huid-darmtraject apart worden verrekend. Sommige onderzoeken kunnen mogelijk ook in overleg met en via de (huis-)arts aangevraagd worden en daarmee ook worden vergoed via de zorgverzekeraar. Hiervoor neem ik als jouw behandelaar - met jouw toestemming - contact op met je behandelend (huis-)arts. 

Marcelline Goyen,

Erkend huidtherapeut, lid NVH & gespecialiseerd in darmtherapie

Huidtherapie darmtherapie huid darm
Huidtherapie darmtherapie huid darm
bottom of page